In De Wiek profiteren de medewerkers van de coronastilte om de toplaag van het inmiddels vijf jaar lang druk bespeelde podium te vernieuwen. Door veelvuldig gebruik begon de podiumvloer slijtage te vertonen die met een jaarlijks onderhoud niet op te lossen was.

Het podium wordt duurzamer en minder vatbaar voor slijtage.

“We maken inderdaad gebruik van de sluiting om ons cultuurhuis nog performanter te maken”, weet cultuurschepen Thomas Bauwens. “We brengen een nieuwe toplaag aan op het podium. Die is gelijkaardig aan die van CC Belgica in Dendermonde. Onze dansverenigingen zijn de vloer daar overigens gaan uittesten. De aanpassing heeft geen invloed op de mooie akoestiek van de zaal. Onze muziekverenigingen kunnen dus op beide oren slapen. Bijkomende voordelen zijn dat het podium duurzamer wordt en minder vatbaar voor slijtage.”
 
Er werd heel bewust gezocht naar een alternatief dat duurzamer is, langer meegaat, dezelfde vering heeft en akoestisch niks aan de zaal wijzigt. Na rondvraag en enkele plaatsbezoeken werd geopteerd voor betonplex. Dergelijke vloerplaats is afgewerkt met een epoxylaag aan elke zijde. Die is waterdicht, krasbestendig en antislip.
Het materiaal werd aangekocht door de technische dienst (6.000 euro) en de techniekers legden zelf de vloer.

  • Cultuur
  • Duurzaamheid
  • Gebouwen & infrastructuur