Controles voor veilige leef- en schoolomgeving in Durmen en Huivelde tijdens wegenwerken N47


maandag, 5 juni, 2017
Controles voor veilige leef- en schoolomgeving in Durmen en Huivelde tijdens wegenwerken N47

Terwijl de oprit van de E17 richting Antwerpen was afgesloten zocht heel wat zwaar verkeer een alternatieve route via Durmen of Huivelde.  Vanaf 13 juni is de oprit terug open maar gaat de afrit voor wie vanuit Antwerpen komt dicht. “Volgehouden controles op de tonnagebeperking zwaar verkeer zijn nodig om de leefbaarheid van de wijken  en de veiligheid aan de schoolomgevingen daar te vrijwaren”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Pieter Herwege.

Omwille van de wegenwerken op de N47 ter hoogte van de aansluiting met de E17 was de oprit van de autosnelweg richting Antwerpen enkele weken afgesloten. Er werd een omleiding voorzien over de E17 richting Gent tot Beervelde, waar men kon omdraaien en vervolgens de richting Antwerpen nemen. Heel wat verkeer zocht echter een alternatieve route richting Antwerpen, via Durmen of Huivelde en Hansevelde. Voor zwaar verkeer kan dit in deze woonstraten absoluut niet de bedoeling zijn, zeker gelet op de schoolomgevingen in Durmen en Huivelde. 

Na aandringen van buurtbewoners en van de gemeente Hamme kwam er een tonnagebeperking (verbod voor verkeer boven 3,5 ton) in Durmen, waarbij een terechte uitzondering gemaakt wordt voor het plaatselijk vrachtverkeer, verbonden aan Zeelse bedrijven. CD&V pleit ervoor om deze tonnagebeperking te laten naleven met gerichte controles. “We moeten de controles bovendien volhouden zolang het verloop van de wegenwerken ervoor zorgt dat doorgaand zwaar verkeer in Durmen en Huivelde kan terechtkomen”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Pieter Herwege. “Enkel zo vermijden we dat de tonnagebeperking dode letter blijft en vrijwaren we de leefbaarheid van de wijken en de veiligheid aan de schoolomgevingen.”

De laatste stand van zaken in verband met de wegenwerken kan je steeds nalezen op de webpagina http://wegenenverkeer.be/lokeren