Het kleine PEP-interview …

 

»       Wie ben jij? Ik ben PEP, en ik ben familie van de grote Peper voor Zele. Ik heb het met de paplepel mee gekregen: ik moet en zal van Zele de leukste gemeente ter wereld maken!

»       Hoe wil je dat doen? Ik zorg ervoor dat er niet over de toekomst van onze gemeente en onze WIJken wordt gepraat zonder die toekomst zelf te betrekken. Terwijl de grote mensen met elkaar babbelen tijdens de WIJkraad, organiseer ik daarom een feestje voor de kinderen van de WIJk. Want jullie zijn de toekomst!

»       Gewoon een feestje? Ja, en ook een beetje nee. Het moet natuurlijk vooral plezierig zijn, maar omdat jij, je broers, je zussen en je vrienden perfect weten wat ze willen, wil ik samen met jullie dromen over hoe jullie straat of WIJk er in de ideale wereld zou moeten uitzien. Alles kan, zelfs als het een beetje zot lijkt.

»       Wat gebeurt er dan? We gaan een spel spelen om te weten te komen wat jullie belangrijk vinden. Die toffe ideeën schilderen we op grote borden. En die plaatsen we dan later op straat, zodat iedereen jullie droom voor de WIJk kan zien. Je zal ook je eigen PEP-t-shirt kunnen maken, én je krijgt een PEP-button, omdat je lid bent geworden van mijn PEP-club.

»       Cool! Gaat er ook lekkers zijn? Natuurlijk! Een feestje zonder lekkere hapjes en drankjes is geen feestje, toch?